“Piekrastes zvejniecības attīstības mārketinga programmas” ietvaros. To veido Agroresursu un ekonomikas institūts sadarbībā ar biedrību “Mazjūras zvejnieki”. Programmas mērķis ir stiprināt Rīgas līča un Baltijas jūras piekrastes zvejniecību, gādāt par piekrastes ciemu un zvejnieku sētu saglabāšanu, piekrastes potenciāla izmantošanu tūrisma jomā un piekrastes zvejniecības pievienotās vērtības celšanu.
popularizēt zvejniecības tēlu un mazināt sezonālo ietekmi piekrastes sociālekonomikā. Projekts “Atbalsts piekrastes zvejniecības attīstības mārketinga programmas izstrādei”, projekta. Nr.23-00-S0TV03-000001
Biedrības “Mazjūras zvejnieki” biedri demonstrēja rīkus, ar ko tiek zvejotas butes, sniedza paraugdemonstrējumus bušu ķidāšanā un deva iespēju apmeklētājiem pašiem iemēģināt roku tīrīšanā. Bušu cepšana un ēšana, kūpinātas butes – pirmās 100 butes tika dāvātas bez maksas. Jautrā noskaņojumā tika aizvadīta pirmā Rīgas līča bušu meistarklase.
Vimba ir garda zivtiņa, ka slavena ar lielo asaku skaitu. Kā šo gardumu, kas vēlā rudenī mēdz būt pietiekamā daudzumā piekrastes zvejnieku lomos, pagatavot? To meistarklasē Āgenskalna tirgū demonstrēja šefpavārs Kaspars Jansons. Te, lūk, neliels ieskats, meistarklasē, kur klāt bija arī paši Mazjūras zvejnieki.
Ceļvedis piekrastes zvejniecībā – Piekrastes zivis-e versija