
Cepta asara fileja
Sastāvdaļas
16 vidēja izmēra asari
4 olas
1 glāze miltu
Sāls, pipari
Eļļa cepšanai
Pagatavošana
1. solis
Nomazgājam svaigus asarus un ķeramies pie fileju iegūšanas. To izdarīt ir vienkārši, tikai jāietrenē rokas. Ar asu nazi pārgriežam zivs ādu abpus muguras spurai, izņemam to. Ar abām rokām, virzot pirkstus zem asara ādas, atdalām to no gaļas. Pārgriežam galveno asaku aiz zivs galvas, novelkam ādu. Tā nonāks no gaļas kopā ar iekšām. Lai tiktu pie filejas, atliek to izgriezt no galvenās asakas. Ja no šeit rakstītā nesapratāt, kā filēt asari, un jūsu rīcībā ir viedtālrunis, tad atliek meklētājā ievadīt teikumu “kā izfilēt asari 10 sekundēs”, un jums piedāvās vairākas video pamācības šī procesa veikšanai.
2. solis
Sakuļam olas ar sāli un nedaudz svaigi maltiem pipariem. Uzberam uz šķīvja tasīti miltu.
3. solis
Uzkarsējam pannā eļļu. Ņemam asara filejas, apviļājam miltos, olā un liekam uz pannas cepties. Asaris ir tā zivtiņa, ko nevajadzētu pārcept, lai nekļūtu pārāk sausa. Tas nozīmē – kolīdz panējums kļūst gaiši zeltains, apgriežam fileju, apcepam no otras puses un ņemam nost no pannas. Garšo izcili ar vārītiem kartupeļiem un saldkrējuma mērcīti.