Ceptas reņģes

Pagatavošanas laiks
1 stunda vai mazāk
Uz cik personām
4 porcijas
Sarežģītība
Viegli

Sastāvdaļas

2 kg svaigu reņģu
4 olas
1 glāze miltu
Sāls, pipari
Eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. solis

Lielā ūdens daudzumā nomazgājam reņges un ķeramies pie tīrīšanas. To izdarīt ir ļoti vienkārši – griežam nost zivtelei galvu un, to atdalot, izvelkam iekšas, cik nu tās tur ir. Ja zivtiņai ir ikri, tad tos atstāj, jo ir ļoti gardi. Ja ir pieņi, tad tos var atstāt, var izņemt, ir cilvēki, kam tie garšo, bet parasti tos neēd.

2. solis

Ķeramies pie mazgāšanas – kārtīgi nomazgājam reņģi un izmazgājam vēderus, ja ir atstāti ikri, tad vēderus mazgājam saudzīgi, lai ikrus parmēru neapskādētu. Zivteli pirms cepšanas var viegli apstreijāt, tas ir – nedaudz apkaisīt ar sāli un atstāt kādu stundiņu iesālīties. Var arī to nedarīt, tā teikt – gaumes lieta.

3. solis

Uzkarsējam pannā eļļu, sakuļam bļodiņā olas ar sāli un pipariem, uzberam uz šķīvīša miltus.

4. solis

Cepam reņģes – apviļājam miltos, apmērcējam olā un liekam uz pannas cepties. Reņģe nav no cimperlīgajām, to var apcept arī stingrāk, jo īpaši, ja pēc cepšanas plānojat to marinēt. Parasti reņģes apēd, tā teikt, pa tiešo no pannas, kad tās ir karstas.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.