
Grilēta sīga
Sastāvdaļas
4 sīgas
100 g sviesta
4 nelieli zariņi citrontimiāna
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. solis
Ņemam svaigas sīgas, vislabāk tikko no zvejnieka pirktas. Sīga ir ļoti delikāta zivs ar ļoti maigu gaļu, tādēļ tās svaigas ilgi saglabāt ir ļoti grūti. Svaigu sīgu iztīra – pārgriež vēderu un izņem iekšas.
2. solis
Sīgas vēderā ieber nedaudz sāls, piparus, iesmērā ar kārtīgu piku miksta sviesta, ieliek zariņu citrontimiāna. Ja tāds nav pieejams, var ievietot šķēlēs sagrieztu citronu
3. solis
Ūdenī izmērcē cepampapīra loksni un ietin tajā pildīto sīgu.
4. solis
Liek cepties uz karsta grila. Grilēšanas laiks atkarīgs no zivs izmēra, tomēr ļoti rūpīgi jāseko, lai to nepārgrilētu – pārceptas sīgas gaļa zaudē savu burvīgo maigo tekstūru un garšo pēc salvetes. Var servēt veselu, var nolobīt no asakas un pasniegt, sadalītu gabaliņos kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem.