Grilētas brētliņas

Pagatavošanas laiks
1 stunda
Uz cik personām
4 porcijas
Sarežģītība
Elementāri

Sastāvdaļas

2 kg svaigu brētliņu
Sāls, pipari

Pagatavošana

Šīs uzkodas sagatavošanai vislabāk derēs svaigas, tikko no jūras nākušas brētliņas. Tādas no zvejniekiem var nopirkt vasaras sākumā, kā arī rudens pusē, kad viens otrs zvejnieks izmanto iespēju tikt pie treknajām rudens reņģēm un brētliņām.

1. solis

Iekurinām grilu, ļaujam oglēm kārtīgi uzkarst.

2. solis

Nomazgājam brētliņas un veselas, netīrītas, ar visām galvām kārtojam uz grila restēm.

3. solis

Liekam uz grila un karsējam, kamēr tās skaisti brūnas. Apber ar sāli. Lieliska uzkoda pie alus – ēd veselas, atstājot galvas neapēstas, bet, ja nu kārojas, var ēst ar visām galvām.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.