
Grilētas brētliņas
Sastāvdaļas
2 kg svaigu brētliņu
Sāls, pipari
Pagatavošana
Šīs uzkodas sagatavošanai vislabāk derēs svaigas, tikko no jūras nākušas brētliņas. Tādas no zvejniekiem var nopirkt vasaras sākumā, kā arī rudens pusē, kad viens otrs zvejnieks izmanto iespēju tikt pie treknajām rudens reņģēm un brētliņām.
1. solis
Iekurinām grilu, ļaujam oglēm kārtīgi uzkarst.
2. solis
Nomazgājam brētliņas un veselas, netīrītas, ar visām galvām kārtojam uz grila restēm.
3. solis
Liekam uz grila un karsējam, kamēr tās skaisti brūnas. Apber ar sāli. Lieliska uzkoda pie alus – ēd veselas, atstājot galvas neapēstas, bet, ja nu kārojas, var ēst ar visām galvām.