
Laša sacepums
Sastāvdaļas
1 neliela izmēra lasis (1,5 kg)
200 g skābā krējuma
200 g fetas siera
1 puravs
1 liels burkāns
1 mazā burciņa kaperu
Cietais siers pārkaisīšanai
Sviests veidnes smērēšanai
Nedaudz sāls, pipari
Pagatavošana
1. solis
Iztīram lasi, izfilējam, tajā skaitā – ar pinceti izņemam mazās asakas, kas atrodamas gar mugurkaulu.
2. solis
Sagriežam lasi nelielos gabaliņos, ko izkārtojam ar sviestu iesmērētā cepamtraukā. Vēlams laša kārtu nelikt pārāk biezu. Var pārkaisīt ar nedaudz sāls un pipariem.
3. solis
Uz pannas sviestā apcepam sarīvētu burkānu un sagrieztu puravu, cepam, līdz tie gatavi. Atsevišķā traukā sakuļam skābo krējumu kopā ar sadrupinātu fetas sieru, pievienojam notecinātus kaperus, kas ēdienam iedos lielisku pikantumu.
4. solis
Laša kārtu pārklājam ar ceptajiem burkāniem un puraviem, tiem pārlejam skābā krējuma un fetas maisījumu, izlīdzinam.
5. solis
Pārkaisam ar rīvētu cieto sieru. Liekam līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 20 līdz 25 minūtēm. Būtiski sacepumu nepārcept, ja ir vēlme pēc apbrūninātas sacepuma virsas, pēdējās 5 minūtes krāsnij ieslēdz ventilatora režīmu (ja ir).
6. solis
Atdzesē un pasniedz ar vai bez piedevām.