Marinētas ceptas reņģes

Pagatavošanas laiks
1 stunda cepšanai, 12 stundas marinēšanai
Uz cik personām
4 porcijas
Sarežģītība
Viegli

Sastāvdaļas

2 kg svaigas reņģes
4 olas
3 sīpoli
1 tase miltu
1,5 l ūdens
Sāls, cukurs, galda etiķis

Pagatavošana

1. solis

Notīrītas reņģes apmērcējam miltos, sakultā olā un cepam karstā eļļā.

2. solis

Uzvāram ūdeni, pievienojam sāli un cukuru pēc garšas un galda etiķi tā, lai šķiet, ka ir par stipru, taču tieši tad būs pašā laikā. Marinēšanai der dažādi etiķi, gan vienkāršākie, gan vīna, gan balzāmetiķis, tie ļauj spēlēties ar garšām tāpat kā garšvielas, ko pievienojam.

3. solis

Traukā kārtojam reņģes slāņos ar sagrieztām sīpolu ripām un pārlejam ar marinādi. Šeit ir vieta arī garšvielu improvizācijai. No garšvielām populārākās ir dažādu veidu pipari, timiāns, raudene, kaltētas vai svaigas dilles, krustnagliņas, sinepju graudi un citas.

4. solis

Noliekam zem sloga uz vismaz 12 stundām.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.