
Marinētas ceptas reņģes
Sastāvdaļas
2 kg svaigas reņģes
4 olas
3 sīpoli
1 tase miltu
1,5 l ūdens
Sāls, cukurs, galda etiķis
Pagatavošana
1. solis
Notīrītas reņģes apmērcējam miltos, sakultā olā un cepam karstā eļļā.
2. solis
Uzvāram ūdeni, pievienojam sāli un cukuru pēc garšas un galda etiķi tā, lai šķiet, ka ir par stipru, taču tieši tad būs pašā laikā. Marinēšanai der dažādi etiķi, gan vienkāršākie, gan vīna, gan balzāmetiķis, tie ļauj spēlēties ar garšām tāpat kā garšvielas, ko pievienojam.
3. solis
Traukā kārtojam reņģes slāņos ar sagrieztām sīpolu ripām un pārlejam ar marinādi. Šeit ir vieta arī garšvielu improvizācijai. No garšvielām populārākās ir dažādu veidu pipari, timiāns, raudene, kaltētas vai svaigas dilles, krustnagliņas, sinepju graudi un citas.
4. solis
Noliekam zem sloga uz vismaz 12 stundām.