
Mazsālīta laša maizītes
Sastāvdaļas
1 lasis
Sāls un cukurs attiecībā 2:1
Pagatavošana
1. solis
Iztīram lasi, izfilējam un ar pincenti izņemam mazās muguras asakas, sagriežam filejas 5–8 cm platos gabalos.
2. solis
Bļodiņā samaisam sāli un cukuru, šajā maisījumā apmērcējam laša gabalus no abām pusēm (lasis sāli uzsūks tik, cik tam nepieciešams). Liekam gabalus bļodā un bļodu – ledusskapī.
3. solis
Mazsālīšanas procesam vēlams atvēlēt vismaz 6 stundas. Kad tās pagājušas, ņemam no bļodas un ar asu nazi no laša filejas virsmas virzienā uz ādu griežam plānos gabaliņos, katru gabaliņu atdalot no ādas.
4. solis
Liekam uz sviestmaizēm, dekorējam ar plānām sīpola ripiņām un drupinātiem melnajiem pipariem. Ir ļaudis, kam mazsālīts lasis ļoti garšo ar plānām citrona šķēlēm, pamēģiniet, ir garšīgi.