Mazsālīta laša maizītes

Šī ir ikoniska recepte slavenajām lašmaizītēm. Tie, kuri dzīvo pie jūras, ir pārliecināti, ka nav tāda cilvēka Latvijā, kas nezina, kā sālīt lasi. Tomēr izrādās, ka šīs prasmes piemīt pamatā piekrastes ļaudīm, kam zivis uz galda ir ikdienā un zina, kāds izskatās īsts Baltijas jūras lasis. Nē tas ne vienmēr ir bāls, tam mēdz būt nokrāsas no izteikti oranža līdz maigi rozīgam.
Pagatavošanas laiks
6 stundas
Uz cik personām
4 porcijas
Sarežģītība
Viegi

Sastāvdaļas

1 lasis
Sāls un cukurs attiecībā 2:1

Pagatavošana

1. solis

Iztīram lasi, izfilējam un ar pincenti izņemam mazās muguras asakas, sagriežam filejas 5–8 cm platos gabalos.

2. solis

Bļodiņā samaisam sāli un cukuru, šajā maisījumā apmērcējam laša gabalus no abām pusēm (lasis sāli uzsūks tik, cik tam nepieciešams). Liekam gabalus bļodā un bļodu – ledusskapī.

3. solis

Mazsālīšanas procesam vēlams atvēlēt vismaz 6 stundas. Kad tās pagājušas, ņemam no bļodas un ar asu nazi no laša filejas virsmas virzienā uz ādu griežam plānos gabaliņos, katru gabaliņu atdalot no ādas.

4. solis

Liekam uz sviestmaizēm, dekorējam ar plānām sīpola ripiņām un drupinātiem melnajiem pipariem. Ir ļaudis, kam mazsālīts lasis ļoti garšo ar plānām citrona šķēlēm, pamēģiniet, ir garšīgi.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.