mazsalita vimba

Mazsālītas vimbas pastēte uz kartupeļu galetes ar marinētiem sīpoliem

Pagatavošanas laiks
3 stundas
Uz cik personām
10 porcijas

Sastāvdaļas

1kg vimbas filejas

15g jūras sāls smalkā

7g melnie pipari

7g cukurs

Kartupeļu galetes:

1kg kartupeļi 

1gb ola 

10g sāls 

100g milti 

Marinēti saldie sīpoli:

10gb saldie baltie vai sarkanie sīpoli 

100g galda etiķis 

100g cukurs 

100ml ūdens 

4gb lauru lapas 

6gb baltais pipars 

Pasniegšanai:

100g vimbu smalkmassas ar garšvielām 

10 gb kartupeļu galetes 

10 šķēles marinētu sīpolu 

10 tēj.k skābo krējumu 25% 

1 zariņs dilles 

Pagatavošana

1. solis

Sākumā veidojam vimbas smalkmasu. Paņemam ne pārāk smalku sietu un izspiežam vai izberžam zivs fileju tam cauri. Iegūto masu jau bez asakām sajauc ar sāli, pipariem un cukuru. Noliek ledusskapī uz pāris stundām, lai garšas savelkas.

2 .solis

Kartupeļus nomazgā un samizo, tad sarīvē un biezas rīves, nospiež lieko mitrumu un liek bļodā.

3. solis

Pievieno olu, sāli un miltus, gatavo masu klājam uz sakarsētas pannas ar eļļu plānā kārtā.

4. solis

Apcepam uz mērenas uguns no abām pusēm, no iegūtās galetes izspiežam vai izgriežam nelielas formas.

5. solis

Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlēs un liek metāla bļodā.

6. solis

Katliņā uzvāra etiķi, cukuru, piparus un lauru lapas, un ūdeni.

7. solis

Kad cukurs sakusis, karstu lej pāri sīpoliem. Ļauj dzist un sīpoli gatavi.

8. solis

Uz kartupeļu galetes uzliek vimbu smalkmasu, pāri skābo krējumu, mazliet marinēts sīpols un svaigas dilles.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.