
Mazsālītas vimbas pastēte uz kartupeļu galetes ar marinētiem sīpoliem
Sastāvdaļas
1kg vimbas filejas
15g jūras sāls smalkā
7g melnie pipari
7g cukurs
Kartupeļu galetes:
1kg kartupeļi
1gb ola
10g sāls
100g milti
Marinēti saldie sīpoli:
10gb saldie baltie vai sarkanie sīpoli
100g galda etiķis
100g cukurs
100ml ūdens
4gb lauru lapas
6gb baltais pipars
Pasniegšanai:
100g vimbu smalkmassas ar garšvielām
10 gb kartupeļu galetes
10 šķēles marinētu sīpolu
10 tēj.k skābo krējumu 25%
1 zariņs dilles
Pagatavošana
1. solis
Sākumā veidojam vimbas smalkmasu. Paņemam ne pārāk smalku sietu un izspiežam vai izberžam zivs fileju tam cauri. Iegūto masu jau bez asakām sajauc ar sāli, pipariem un cukuru. Noliek ledusskapī uz pāris stundām, lai garšas savelkas.
2 .solis
Kartupeļus nomazgā un samizo, tad sarīvē un biezas rīves, nospiež lieko mitrumu un liek bļodā.
3. solis
Pievieno olu, sāli un miltus, gatavo masu klājam uz sakarsētas pannas ar eļļu plānā kārtā.
4. solis
Apcepam uz mērenas uguns no abām pusēm, no iegūtās galetes izspiežam vai izgriežam nelielas formas.
5. solis
Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlēs un liek metāla bļodā.
6. solis
Katliņā uzvāra etiķi, cukuru, piparus un lauru lapas, un ūdeni.
7. solis
Kad cukurs sakusis, karstu lej pāri sīpoliem. Ļauj dzist un sīpoli gatavi.
8. solis
Uz kartupeļu galetes uzliek vimbu smalkmasu, pāri skābo krējumu, mazliet marinēts sīpols un svaigas dilles.