
Reņģes želejā
Sastāvdaļas
Reņģu filejas
Milti
Plānās ripiņās sagriezts sīpols
Eļļa cepšanai
Garšvielas
Sāls
Pipari
Cukurs
Etiķis
Uzbriedināts želatīns
Pagatavošana
1. solis
Iztīra reņģes, ar nazi izgriež asaku. Tikko no jūras nākušām reņģēm to izdarīt nebūs viegli, labāk, ja iztīrītas reņģes diennakti pastāv ledusskapī.
2. solis
Filejas apsāla, apviļā miltos un apcep uz pannas eļļā zeltaini brūnas.
3. solis
Ķeras pie marinādes gatavošanas – plāni sagrieztās sīpolu ripiņas aplej ar verdošu ūdeni, ļauj mazu brītiņu pastāvēt, tad pievieno sāli, etiķi, cukuru – visu pēc garšas, pievieno želatīnu. Parasti uz litru ūdens ņem 120 ml 9% etiķa, 3 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Galvenais, lai marināde sanāktu diezgan pikanta.
4. solis
Trauciņa apakšā lej dzidro marinādi, kārto reņģes, atkal marinādi. Tā visu kārtām, kamēr trauciņš pilns. Pa virsu uzlej vēl marinādi.
5. solis
Liek ledusskapī, lai saželē.