Reņģes želejā

Piekrastē zivis gatavo pēc izjūtām, atkarībā no tā, cik daudz un kas trāpījies tīklos. Tādēļ šajā receptē, kas nākusi no Rojas Jūras zvejniecības muzeja krājumiem, sastāvdaļām nav mērvienību.
Pagatavošanas laiks
1 stunda cepšanai, vismaz 4 stundas saželēšanai
Uz cik personām
4 porcijas
Sarežģītība
Vidēji viegli

Sastāvdaļas

Reņģu filejas
Milti
Plānās ripiņās sagriezts sīpols
Eļļa cepšanai

Garšvielas

Sāls
Pipari
Cukurs
Etiķis
Uzbriedināts želatīns

Pagatavošana

1. solis

Iztīra reņģes, ar nazi izgriež asaku. Tikko no jūras nākušām reņģēm to izdarīt nebūs viegli, labāk, ja iztīrītas reņģes diennakti pastāv ledusskapī.

2. solis

Filejas apsāla, apviļā miltos un apcep uz pannas eļļā zeltaini brūnas.

3. solis

Ķeras pie marinādes gatavošanas – plāni sagrieztās sīpolu ripiņas aplej ar verdošu ūdeni, ļauj mazu brītiņu pastāvēt, tad pievieno sāli, etiķi, cukuru – visu pēc garšas, pievieno želatīnu. Parasti uz litru ūdens ņem 120 ml 9% etiķa, 3 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes sāls. Galvenais, lai marināde sanāktu diezgan pikanta.

4. solis

Trauciņa apakšā lej dzidro marinādi, kārto reņģes, atkal marinādi. Tā visu kārtām, kamēr trauciņš pilns. Pa virsu uzlej vēl marinādi.

5. solis

Liek ledusskapī, lai saželē.

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.