
Vimbu pērļu grūbu kus kus salāti
Sastāvdaļas
1kg vimbas filejas
15g jūras sāls smalkā
7g melnie pipari
Salātiem vajadzēs
250g vārītas grūbas
1gb cukini plānas šķēlītes
4 kāti selerijas plānās šķēlītes
1gb gurķis kubiņos bez sēklām
1gb baltais sīpols smalki plānās škēlēs
1 bunte pētersīļu sasmalcinātu
4 karotes pētersīļu zemesriekstu pesto
4 ēd.k olīvu eļļas
1 ēd.k kaperi sasmalcināti
1gb citrona sula
Sāls
Pagatavošana
1. solis
Sākumā izcepam vimbas. Apkaisa vimbas filejas ar garšvielām un liekam cepties krāsnī ar ādu uz leju. Cepam sakarsētā krāsnī pie 190C 12 minūtes.
2. solis
Atdzesējam zivi un izlobām no asakām, šeit būs vajadzīga pacietība.
3. solis
Lielā bļodā sākumā savieno visas sastāvdaļas un beigās iejauc zivju gabaliņus, vai kārto tos pa virsu, ja nu kāda asaka vai pasaka par asaku palikusi.