zupa

Vimbu zivju zupa

Pagatavošanas laiks
līdz 2 stundām
Uz cik personām
10 porcijas

Sastāvdaļas

Vimbu buljons

1kg vimbu

500g kūpinātu vimbu (ādas un asakainā astes daļa)

1gb purava zaļā daļa

1gb sīpols

2gb burkāns

2gb lauru lapas

2l ūdens

Sāls pēc garšas

Dārzeņi zupai 

1gb purava baltā daļa

2gb sīpols

2 daivasķiploks

4gb burkāns

1pac selerijas kāti jeb 4-5 gb.

4gb vidēja izmēra kartupeļi

50g sviests

2ēd.k eļļas

500ml saldais krējums

2gb vimbu kūpinātas gaļas izlobītas

4 zariņi timiāns 

Pagatavošana

1. solis

Samizotus un sagrieztus dārzeņus liekam katla dibenā. Pāri liekam sasmalcinātas zivis bez ķidām, tad uzlejam aukstu ūdeni un liekam vārīties. Kad buljons sācis putot, nosmeļam putas un pievienojam lauru lapas, piparus un sāli. Vārām uz lēnas uguns 45min.

2. solis

Kad buljons savārījies, izkāšam caur sietu. 

3. solis

Ņemam zupas katlu un sildām ar sviestu un mazliet eļļu.

4. solis

Sagriežam pāris ķiploka daivas, pievienojam svaiga timiāna lapiņas, nedaudz selerijas kātu, purava kātus gareniski uz pusēm un visu sacepam skaisti brūnu. Tad pievienojam vimbu buljonu. Pievienojam pārējos dārzeņus kartupeļus un burkānus.

5. solis

Vāram. Pievienojam mazliet ūdeni, ja jūtam, ka jābalansē tumīgums, kad vismaz 30 minūtes ir lēni vārījies, pievienojam saldo krējumu, sauju svaigu zaļumu un iztīrītas kūpinātas vimbas gabaliņus.

6. solis

Dodamies pie galda. 

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai sniegtu jums pilnvērtīgu lietošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, izlasiet mūsu sīkdatņu politiku vai pārvaldiet savus iestatījumus “Iestatījumi”.