
Vimbu zivju zupa
Sastāvdaļas
Vimbu buljons
1kg vimbu
500g kūpinātu vimbu (ādas un asakainā astes daļa)
1gb purava zaļā daļa
1gb sīpols
2gb burkāns
2gb lauru lapas
2l ūdens
Sāls pēc garšas
Dārzeņi zupai
1gb purava baltā daļa
2gb sīpols
2 daivasķiploks
4gb burkāns
1pac selerijas kāti jeb 4-5 gb.
4gb vidēja izmēra kartupeļi
50g sviests
2ēd.k eļļas
500ml saldais krējums
2gb vimbu kūpinātas gaļas izlobītas
4 zariņi timiāns
Pagatavošana
1. solis
Samizotus un sagrieztus dārzeņus liekam katla dibenā. Pāri liekam sasmalcinātas zivis bez ķidām, tad uzlejam aukstu ūdeni un liekam vārīties. Kad buljons sācis putot, nosmeļam putas un pievienojam lauru lapas, piparus un sāli. Vārām uz lēnas uguns 45min.
2. solis
Kad buljons savārījies, izkāšam caur sietu.
3. solis
Ņemam zupas katlu un sildām ar sviestu un mazliet eļļu.
4. solis
Sagriežam pāris ķiploka daivas, pievienojam svaiga timiāna lapiņas, nedaudz selerijas kātu, purava kātus gareniski uz pusēm un visu sacepam skaisti brūnu. Tad pievienojam vimbu buljonu. Pievienojam pārējos dārzeņus kartupeļus un burkānus.
5. solis
Vāram. Pievienojam mazliet ūdeni, ja jūtam, ka jābalansē tumīgums, kad vismaz 30 minūtes ir lēni vārījies, pievienojam saldo krējumu, sauju svaigu zaļumu un iztīrītas kūpinātas vimbas gabaliņus.
6. solis
Dodamies pie galda.